Jordbærkager med chokoladecreme 8
Nem opskrift på lækre jordbærkager med hvid chokoladecreme med hyldeblomstsaft og friske jordbær. De lækre og lette marcipanbunde kan laves på forhånd og fryses nede, så de er klar til at blive tøet op, når lækkersulten melder sig. Bundene pyntes med den skønne hvide chokoladecreme, hvor der er tilsat lidt hyldeblomstdrik. Kagen afsluttes med friske jordbær, der evt. også kan dyppes i hyldeblomstsaft. Læs mere om nedfrysning af marcipan og bagværk her!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 2 Æg
- 50 g Sukker
- 50 g Hvedemel
- 0,50 tsk Bagepulver
- 25 g Smør (smeltet)
- 2,50 dl Piskefløde
- 1 tsk Hyldeblomstsaft (konc.)
- 200 g Jordbær (friske)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Pisk æg og sukker luftigt og skummende og pisk revet marcipan i.
- Vend sigtet hvedemel og bagepulver i, og dernæst smeltet smør.
- Kom dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180°C i ca. 10 minutter.
- Afkøl kagen og skær den i 8-10 aflange stykker.
- Varm fløde og hyldeblomstdrik op til kogepunktet, tag gryden af varmen, tilsæt finthakket chokolade og rør til chokoladen er smeltet.
- Afkøl cremen i mindst 6 timer, i køleskabet.
- Pisk forsigtigt cremen til luftigt skum.
- Sprøjt chokoladeskummet i en stribe oven på kagerne og pynt med jordbær i skiver, dryppet med lidt hyldeblomstdrik.
Tip
Bunden kan laves i forvejen, og fryses ned. Pyntes med jordbær lige før servering.