Citronsmåkager med fondantblomster 20
Skal du bage nogle småkager, der emmer af sommer? Så prøv opskriften på disse lækre citronsmåkager med dekorative blomster af fondant. Tag børnene med i køkkenet, og pynt fondantblomsterne i sommerens farver.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Citronsmåkager
- 0,50 stk. Vaniljestang
- 100 g Flormelis
- 150 g blødt Smør
- 200 g Hvedemel
- 10 g Kartoffelmel
- 1 stk. økologisk Citron
-
Pynt/dekoration
- stk. pulver Farve i f-eks. røde, gule og grønne nuancer
- 1 tsk Vodka
- 1 stk. Pasteuriseret æggehvide (á 36 g/stk)
- 4 spsk Flormelis
- lidt Majsstivelse til udrulning
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Citronsmåkager: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af flormelissen.
-
Smuldr vaniljesukker, flormelis, blødt smør, hvedemel og kartoffelmel, til det minder om brødkrummer. Tilsæt fintrevet skal og saft fra citronen og saml dejen hurtigt. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i 30 min.
-
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en tykkelse på ca. 4 mm og udstik små blomster. Placér dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180⁰ C i ca. 8-10 min., til de er gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist.
-
Fondantblomster: Rul fondanten ud i et tyndt lag maizena til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik blomster tilsvarende småkagerne. Pensl småkagerne med en tyk glasur af æggehvide og flormelis og placér fondantblomsterne oven på småkagerne. Glasuren vil gøre, at fondanten limer sig fast.
-
Bland pulverfarverne op med lidt vodka (som fordamper, når det tørrer) og mal direkte på fondanten. Lad det tørre i 5 min.
Tip
Du skal bruge følgende værktøj:
En lille rullepind
5-bladet blomsterudstikker
Pensler
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.