Macarons med nougat 20
Har du længe haft lyst til macarons? Så prøv vores opskrift på lækre macarons med nougat - perfekt til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Nougatcreme
- 1 dl Piskefløde
-
Macarons
- 80 g Æggehvider
- 20 g Sukker
- 200 g Flormelis
- 100 g fintmalet Mandelmel
- 5 g Kakaopulver
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Varm fløden i en kasserolle, uden at den koger. Skær nougaten i tern, og hak chokoladen. Smelt begge dele i den varme fløde. Sæt massen i køleskab i mindst 3 timer eller natten over.
-
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker, og pisk til hviderne er seje og blanke. Bland imens flormelis, mandelmel og kakao sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvider, og fold forsigtigt det hele sammen.
-
Fyld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små cirkler af makronmasse ud på bagepapiret, ca. 40 styk i alt. Lad dem stå på pladen i 15-30 minutter, og lad dem sætte sig.
-
Varm imens ovnen til 140˚C varmluft og bag de små macarons i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud, og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret. Afkøl dem helt.
-
Kom nougatcremen i en sprøjtepose eller en plastikpose, og klip et hul i den ene ende. Fordel nougatcreme mellem to stk. macarons og servér dem straks eller brug dem som gaver.
Tip
Både nougatcreme og macarons kan laves dagen i forvejen og samles lige inden servering eller indpakning.
Vær opmærksom på at dit mandelmel skal være helt fint, så får du det flotteste resultat.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.