Chokoladekiks med hvid chokoladecreme 25
Denne opskrift er udviklet af Christian Tønnesen, kendt fra programmet Den Store Bagedyst på DR1, efteråret 2012. De skønne chokoladekiks med hvid chokolade ganache passer perfekt med en kop kaffe. Nyd dem sammen med familien. Følg instruktionerne her.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
-
Kiks
- 50 g Smør
- 3 stk. Æg
- 200 g Sukker
- 75 g Hvedemel
- 0,75 tsk Bagepulver
- 0,75 tsk Salt
- 0,50 dl Creme Fraiche
-
Hvid chokolade ganache
- 100 g Piskefløde
- 15 g Smør
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kiks: Smelt chokolade og smør over vandbad, lad det afkøle en smule. Pisk æg og sukker ved middel hastighed til det har ca. dobbelt størrelse (modsat andre opskrifter skal der ikke piskes alt for meget luft ind i denne æggesnaps). Bland mel, bagepulver og salt. Vend først smør/chokoladeblandingen i snapsen, derefter melblandingen og til sidst creme fraichen.
-
Dejen fyldes i en sprøjtepose eller en frysepose hvor hjørnet klippes af, og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Sprøjt kagerne ud i 3-4 cm i diameter (giver ca. 50 stk), da de flyder ud under bagningen (10-15 stk pr. bageplade)
-
Bag kiksene i 12-15 minutter ved 170° C i en forvarmet ovn.
-
Hvid chokolade ganache: Hak chokoladen fint, og bring fløden til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i 4-5 minutter. Rør herefter forsigtigt i chokoladen som langsomt vil blande sig med fløden. Tilsæt det bløde smør og rør det hele til en lind ganache, som herefter sættes til side med film over. Halvdelen af de kolde kiks lægges klar til at få sprøjtet chokolade på som pynt.
-
Chokolade til pynt: Hak chokoladen fint og smelt 2/3 over et vandbad til 48 grader. Hæld den smeltede chokolade over den sidste 1/3, og rør til den når 32-33 grader. Fyld den varme chokolade i en pose eller en cornet lavet af bagepapir, og klip et lille hul i den. Sprøjt nu tynde "tråde" af chokolade på halvdelen af kiksene, som skal bruges til toppen af chokoladekiksene.
-
Fyld ganachen i en sprøjtepose og sprøjt en passende mængde på den anden halvdel af kiksene. Til sidst lægges de pyntede kiks ovenpå hver kiks med ganache, og de færdige chokoladekiks er klar til hygge.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.