Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
7,25 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Hindbær-/marengskys med chokolade 15

Skal du imponere dine gæster med en hjemmelavet kage, så prøv denne opskrift på lækre marengskys med smag af hindbær, der er lagt sammen med en skøn chokoladecreme. Variér eventuelt dine marengskager eller creme med smage og farver efter smag, årstid og humør.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 15 stk.

  • Chokoladecreme

  • 5 dl Piskefløde
  • Marengs

  • 2 stk. Æggehvider (á 36 g/stk)
  • 150 g Sukker
  • 1 spsk mosede og siede Hindbær eller naturlig hindbær aroma

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Chokoladecreme: Kog fløden op, hæld den over den hakkede chokolade, og rør sammen. Sæt massen på køl i mindst 6 timer - gerne natten over.
  2. Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt af gangen, mens der piskes. Pisk til marengsen er sej.
  3. Kom godt halvdelen af marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg tyllen med marengs på bordet, og tryk den flad.
  4. Smag/farv resten af marengsen til med hindbær, så den får en flot rød farve og en dejlig smag af hindbær.
  5. Åbn sprøjteposen, og fyld marengsen i. Sprøjt massen ud på en bageplade med bagepapir som små kys.
  6. Bag kagerne 45 min. ved 100°C til kagerne er sprøde. Afkøl på rist.
  7. Par dem og læg dem sammen med chokoladecreme.

Tip

I stedet for hindbær kan marengsen smages til med kakao, jordbær, blåbær eller kaffe.

Husk, at kagerne skal lægges sammen med chokoladefyldning samme dag, de spises, da marengsen ellers bliver blød. Opbevares køligt efter sammenlægningen.

Marengsene holder sig fint i en kagedåse i op til en måned.
Ikke fryseegnet.

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften