Amaretti kage med chokoladecreme 15
Prøv denne lækre opskrift på amaretti kage med både chokoladecreme, marcipan og amarettolikør. Den perfekte kage til kaffen.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
-
Marengskager
- 75 g Hasselnøddekerner
- 3 stk. Æggehvider (á 36 g/stk)
- 350 g Sukker
- 2 spsk Kakao
-
Chokoladecreme
- 2 dl Piskefløde
- 50 g Smør
- 1 spsk Amarettolikør eller 1 tsk mandelessens
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rist hasselnødderne på en pande, og gnid skindet af, og hak nødderne fint.
- Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk det sejt til en marengs. Riv marcipanen, og vend den i marengsen sammen med de hakkede hasselnødder og kakao.
- Sæt marengsen med god afstand på en bageplade med bagepapir, ca. 30 små kager. Bag kagerne ved 125° C i ca. 30 minutter til de er sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen under omrøring. Rør til chokoladen er helt smeltet og rør dernæst smør og amaretto eller mandelessens i.
- Kom den bløde chokoladecreme i en sprøjtepose og sprøjt en lille klat på halvdelen af kagerne. Læg de andre på som en sandwich, drys evt. med flormelis og servér.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.