Honningkager med marcipan 18
Denne opskrift stammer fra vores marcipan-fan konkurrence, hvor Britta delte sin opskrift på en af de mest populære julesmåkager i hendes hjem. Vi synes, den er så lækker, at den fortjener at blive delt med andre. Så her får du opskriften på en himmelsk julesmåkage, der opbevares i kagedåse i køleskabet - perfekt til at forkæle både dig selv og dine nærmeste i julen!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
-
Brittas honningkager
- 100 g Brun farin
- 225 g Honning
- 50 g Smør
- 0,50 tsk stødt Kanel
- 0,50 tsk Allehånde
- 0,50 tsk stødt Ingefær
- 1 tsk Natron
- 350 g Hvedemel
-
Fyld
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Honningkager
- Varm brun farin, honning og smør i en gryde, indtil sukkeret er smeltet. Lad massen køle af i ca. 15 minutter.
- Bland natron og krydderier med melet, og rør det i honningdejen. Ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hvile i 1-1½ time, og rul den derefter ud til en tykkelse på 3-4 mm. Stik dejen ud som hjerter.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 190°C i ca. 5-10 minutter.
- Rul marcipanen ud til ca. 3 mm tykkelse, og stik den ud i samme facon som kagerne.
- Saml kagerne to og to med marcipan imellem, og overtræk dem med smeltet chokolade.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.