Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser

Honningkager med marcipan 18

Denne opskrift stammer fra vores marcipan-fan konkurrence, hvor Britta delte sin opskrift på en af de mest populære julesmåkager i hendes hjem. Vi synes, den er så lækker, at den fortjener at blive delt med andre. Så her får du opskriften på en himmelsk julesmåkage, der opbevares i kagedåse i køleskabet - perfekt til at forkæle både dig selv og dine nærmeste i julen!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Honningkager
  1. Varm brun farin, honning og smør i en gryde, indtil sukkeret er smeltet. Lad massen køle af i ca. 15 minutter.
  2. Bland natron og krydderier med melet, og rør det i honningdejen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hvile i 1-1½ time, og rul den derefter ud til en tykkelse på 3-4 mm. Stik dejen ud som hjerter.
  4. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 190°C i ca. 5-10 minutter.
  5. Rul marcipanen ud til ca. 3 mm tykkelse, og stik den ud i samme facon som kagerne.
  6. Saml kagerne to og to med marcipan imellem, og overtræk dem med smeltet chokolade.

Tip

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften