Honningkager med marcipan 18
Opskriften her kommer fra vores marcipanfankonkurrence, hvor Britta indsendte en opskrift på en af de kager, som er mest populære hjemme hos hende i julen. Vi synes, at opskriften er så god, at den bør deles med andre. Så værsgo - opskriften på en himmerigskage til julen, som opbevares i kagedåse i køleskab.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
- 100 g Brun farin
- 225 g Honning
- 50 g Smør
- 0,50 tsk stødt Kanel
- 0,50 tsk Allehånde
- 0,50 tsk stødt Ingefær
- 1 tsk Natron
- 350 g Hvedemel
-
Fyld
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Brun farin, honning og smør varmes i en gryde, til sukkeret er smeltet. Massen sættes til afkøling ca. 15 min.
-
Natron og krydderierne blandes med melet, og røres i honningdejen. Det hele æltes godt igennem. Lad dejen hvile 1 - 1½ time inden den rulles ud i 3 - 4 mm tykkelse, og udstikkes som hjerter. Bages i en forvarmet ovn, ved 190⁰ C ca. 5 - 10 min.
-
Mens kagerne afkøles, rulles marcipanen ud i ca. 3 mm tykkelse og udstikkes i facon som kagerne. Til sidst samles kagerne 2 og 2 med marcipan imellem, og overtrækkes med smeltet chokolade.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.