Små franske blåbærmakroner 18
Prøv opskriften på de her søde, små franske makroner med fyld af hvid chokoladecreme med blåbær. Pynt makronerne fint med mørk overtræk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 18 stk.
- 1 Æggehvide (á 36 g/stk)
- 100 g Flormelis
- 2 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 50 g Sukker
- 1 dl Piskefløde
- 0,50 dl frosne Blåbær
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kom 1 æggehvide, marcipan og flormelis i en skål, og mix det med en håndmixer, til det er helt cremet.
-
Temperér de 2 resterende æggehvider mindst 1 time ved stuetemperatur og pisk dem stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens der piskes. Vend halvdelen af æggehviden i marcipancremen, tilsæt derefter resten og vend det sammen.
-
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt det ud som små runde kager, på en bageplade med bagepapir, ca. 36-40 stk. i alt.
-
Lad makronerne tørre 30 minutter inden bagning. Bag dem ca. 15 minutter ved 160° C. Afkøl et par minutter på bagepapir inden de pilles af.
-
Bring fløden i kog, tilsæt finthakket chokolade, tag gryden af varmen og rør til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt mosede blåbær, rør godt og sæt det i køleskabet til cremen er stiv.
-
Sprøjt cremen ud på halvdelen af makronerne og læg dem sammen. Skriv evt. mor på kagerne og læg dem i en pæn æske.
Tip
Makronerne kan opbevares 1 uge i køleskab. De bliver lidt blødere, men bestemt ikke dårligere.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.