Julens marcipansmåkager 50
Her får du en opskrift til julens marcipansmåkager, som er helt perfekt til juletiden, hvor der gerne må være lidt mere plads til hygge og søde sager. De hjemmebagte marcipansmåkager pyntes med dekorativ ODENSE Guldstøv.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.
- 1 stk. Vaniljestang
- 200 g blødt Smør
- 90 g Flormelis
- 250 g Hvedemel
- 10 g Honningkagekrydderi
- 100 g Muscovadorsukker (mørkt)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skrab nænsomt vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk smør cremet med flormelis, revet marcipan og kornene fra vaniljestangen.
-
Tilsæt mel og honningkage-krydderi, og ælt hurtigt til en sammenhængende dej med hænderne.
-
Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse imellem to stykker bagepapir og drys derefter overfladen med muscovadosukker. Sukkeret trykkes let ned i dejen.
-
Derefter sættes dejen på køl i ca. 1 time, til den er kold nok til at blive skåret ud i små firkanter på 4x4 cm. Læg dej-stykkerne på en bageplade, ikke for tæt, da småkagerne ”flyder” en lille smule ud. Bag ved 175° C i ca. 12-15 min. til de er let gyldne.
-
Lad de bløde småkager afkøle på en bagerist, og pensl dem med guldstøv.
Tip
Opbevar dem i en dåse med låg, når de er blevet kolde og dejlig sprøde.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.