Krydderkage 8
Prøv denne skønne krydderkage i den søde juletid, hvor kanel og nelike bliver anvendt flittigt i de danske hjem. De lækre krydderkager smager ekstra dejligt i juletiden, så server den gerne til eftermiddagskaffen eller pynt den festligt og server den til dine gæster i weekenden!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 125 g Smør
- 200 g Brun farin
- 4 stk. Æg
- 250 g Hvedemel
- 1 tsk Natron
- 2 tsk stødt Kanel
- 1 tsk stødt Nellike
- 1 dl Mælk
- 0,25 dl Appelsinjuice
- 1 stk. Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Riv marcipanen på et rivejern og rør den godt sammen med smør og farin. Tilsæt æg lidt ad gangen. Bland mel med natron, kanel og nellike og rør det i dejen sammen med mælk, appelsinsaft og fintrevet skal fra appelsinen.
-
Hæld dejen i en smurt form (ca. 1 liter) og bag den ved 175° C i ca. 55 min. (Prik evt. i dejen med en strikkepind eller lille kniv, for at se om kagen er færdigbagt).
-
Lad kagen køle af og pynt med smeltet chokolade.
Tip
Find flere juleopskrifter lige her