Juledessertkage 12
Denne lækre kage er inspireret af den danske juleklassiker ris á la mande eller risalamande (kært barn har mange navne). Kagen består af en marcipanbund med en mascarponetop, der gemmer på et indlæg af Amarena-kirsebær. Der indgår ikke ris i denne opskrift, da desserten er udviklet som et alternativ til ris á la manden juleaften. Så står du for desserten til jul og vil byde dine gæster på et alternativ, så er her vores bud på en lækker juledessertkage. Du kan også se vores tips til at pifte din ris á la mande op.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Marcipanbund
- 210 g Sukker
- 110 g Æggehvider
- 120 g groft hakkede Mandler
- 7 g Bagepulver
- 2 g Vaniljepulver
- 2 g Havsalt
-
Amarena kirsebær indlæg
- 4 bl. Husblas
- 200 g Amarenabær
- 70 g lage fra Amarenabær
- 70 g Vand
- 1 stk. saft og fintrevet skal fra usprøjtet Citron
-
Mascarponecreme
- 225 g Mascarpone
- 60 g Flormelis
- 40 g Pasteuriserede æggeblommer
- 1 stk. Vaniljestang
- 6 bl. Husblas
- 5 dl Piskefløde (piskes til flødeskum)
-
Pynt
- 20 g Flormelis
Sådan gør du
- Marcipan og sukker blandes godt sammen, til en ensartet masse i en skål. Derefter tilsættes æggehviderne lidt ad gangen.
- Til sidst tilsættes resten af ingredienserne og blandes til en jævn masse.
- Dejen kommes i en smurt springform på 20 cm Ø. Og bages ved 180° C i ca. 30-35 min.
- Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 5-10 min.
- Imens hakkes kirsebær groft og blandes sammen med kirsebærlagen, vand, citronskal og citronsaft.
- Derefter vrides husblassen fri for vand og smeltes i en gryde ved svag varme. Når den er smeltet, vendes den godt sammen med kirsebærrene.
- Det hele hældes i en ring på 16 cm Ø og sættes i fryseren i minimum 4 timer.
- Når kirsebær indlægget har sat sig, tages det ud af ringen, kommes ovenpå bunden i springformen og sættes i køleskabet, mens cremen tilberedes.
- Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 5-10 min.
- Æggeblommer og flormelis piskes sammen til en lind æggesnaps.
- Derefter piskes mascarpone og korn fra vaniljestangen sammen, inden det blandes i æggesnapsen.
- Vrid husblassen fri for vand og smelt den i en gryde ved svag varme. Når den er smeltet hældes den over mascarpone-massen og det piskes godt sammen.
- Vend til sidst flødeskum i og hæld cremen over kirsebærindlæg og mandelbund i springformen. Sæt kagen på køl til dagen efter, så har cremen sat sig.
- Befri derefter kagen fra springformen og pynt som på foto.
- Bland lidt valgfri støv sammen med flormelis, for at få det til at skinne en smule og ligne sne.
Tip
Denne lækre dessertkage bør tilberedes dagen før servering.
Der kan laves små grantræer ved at trille dem som en kegle og klippe dem med en lille saks i kanten. Der kan laves små snemænd ved at trille små kugler og sætte dem ovenpå hinanden og lave en hat i sort marcipan, knapper i lakridsknas, næse af en rød perle. Sæt den modellerede marcipanpynt ovenpå kagen, drys med ”flormelis-sne” og så er kagen klar til servering.
Find flere juleopskrifter lige her