Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
6 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Risalamande med kirsebærsorbet, marcipan og brændte mandler 6

Skal juledesserten være helt anderledes end den plejer så prøv vores version med iskold kirsebærsorbet, sprød marcipan og knasende brændte mandler på toppen. Der er mange måder, denne dessert kan serveres på, og du kan selv vælge hvilke elementer, der skal være med i din version. Vi har givet en række forslag i billederne i toppen af opskrifter. Du kan læse meget mere omkring historien og oprindelsen af risalamanden lige her. Du kan også få tips til at pifte din risalamande op lige her.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Risalamande

  1. Kom mælk og grødris i en gryde og kog langsomt op under konstant omrøring. Skru ned for varmen til næstlaveste blus. Rør rundt et par minutter og læg låg på gryden.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.
  3. Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre svagt i 45-50 minutter under jævnlig omrøring. Lad risengrøden køle helt af (den kan med fordel laves dagen i forvejen)
  4. Inden servering – eller en times tid før den serveres - Smut og hak mandlerne (lad evt. en enkelt være til mandelgaven). Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden sammen med de hakkede mandler.

Kirsebærsorbet

  1. Blend kirsebær saucen med skal af appelsin, til den er helt glat.
  2. Fyld saucen i fx en muffins silikoneform, og frys den min. 6 timer.

Ristet marcipan

  1. Riv marcipanen, på den grove side af rivejernet, direkte ned på et stykke bagepapir (dette er nemmest hvis marcipanen har været på køl eller frost)
  2. Rist marcipanen i ovnen ved 180 grader i 6-8 min. Hold øje med det, da bagetiden er meget afhængig af din ovn.

Marcipancrumble

  1. Ælt alle ingredienser til en samlet masse og fordel det på et stykke bagepapir.
  2. Bag det ved 180 grader i 12-15 min.

Brændte mandler

  1. Kog alle ingredienser op. Lad mandlerne koge ved middel temperatur indtil sukkeret tørre ud. Det kan godt tage ca 10 min.
  2. Rør nu grundigt i mandlerne til sukkeret begynder at smelte i bunden af gryden og mandlerne begynder at poppe. Blive ved med at røre indtil sukkeret er flot karamelliseret omkring mandlerne.
  3. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og skil dem ad med det samme, med en ske.

Anret med kirsebærsovs til enten i et glas, en tallerken eller lad gæsterne selv anrette med de ting de har lyst.

Tip

Prøv at servere desserten som en slags tapas i flere skåle, så gæsterne selv kan toppe risalamanden, med det de vil.

Find flere juleopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften