Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

God jul tærte 2

Prøv den lækre toscatærte med mørdej, nødder og marcipan. Server kagen til de kolde vinteraftener, hvor hyggen rykker ind på sofaen og julekalenderen i fjernsynet kører eller servér den for dine julegæster, når det gerne må være ekstra lækkert!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 2 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Marcipanbund:
  1. 2 springforme, på Ø20 cm fores med mørdej. Ø22 cm eller Ø24 cm kan også bruges. Der bliver tærterne bare lidt lavere.
  2. Marcipan rives og blandes med sukker.
  3. Æg tilsættes lidt efter lidt.
  4. Når massen er rørt sammen, tilsættes hvedemel og dejen æltes sammen.
  5. Marcipanmassen fordeles ovenpå mørdejen og bages ved 180 ° C i 25 minutter.

Toscamasse:

  1. Kog fløden op med sukker, lys sirup og smør. Lad den simre til den er gylden.
  2. Tilsæt derefter nødder og mandler, og kog derefter massen til den har en fastere konsistens. Husk konstant at røre i gryden.
Kom toscamassen på de afkølede tærter og bag dem ved 220 ° C i 8-10 minutter.
Stil tærterne til afkøling.
Pynt dem evt. med teksten "God Jul" med hvid overtræksknapper. Tærten smager bedst afkølet og egner sig godt til at blive frosset.

Tip

Tærten er fryseegnet, og tør på ca. 2½ time ved stuetemperatur.

Du kan finde opskriften på vores mørdej her. 

Find flere juleopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften