Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Adventskage 10

Prøv denne skønne adventskage til at forsøde juletiden. Bunden er lavet af kransekagemasse, fyld af kirsebærsauce og chokoladecreme og til sidst overtrukket med marcipan som pensles med nougat. Server adventskagen 1. søndag i advent, så julestemningen rigtig kan indfinde sig! Kagen kan nydes over flere dage. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Kransekagemassen sprøjtes ud i en silikoneform, og bages ved 210 ° C i 10-12 minutter.
  2. Fløden koges op og tilsættes hakket mørk chokolade. Rør det forsigtigt sammen til en chokoladecreme og stil den på køl i 3 timer.
  3. Kirsebærrene sies fra kirsebærsaucen, og bærrene lægges oven på kransekagebunden.
  4. Chokoladecremen røres forsigtigt op, og lægges oven på kirsebærrene, hvorefter kagen sættes på frost i ca. 1 time.
  5. Kagen tages ud af formen og overtrækkes med udrullet marcipan og pensles herefter med smeltet nougat. Til sidst dekoreres med mørk overtræk som kommes i en sprøjtepose, man kan f.eks. skrive God Jul.

Tip

Kagen opbevares bedst på køl, og kan nydes over flere dage.

Anvend evt. en dekorationssprøjte i stedet for sprøjtepose

Find flere juleopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften