Adventskage 10
Prøv denne skønne adventskage til at forsøde juletiden. Bunden er lavet af kransekagemasse, fyld af kirsebærsauce og chokoladecreme og til sidst overtrukket med marcipan som pensles med nougat. Server adventskagen 1. søndag i advent, så julestemningen rigtig kan indfinde sig! Kagen kan nydes over flere dage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 1 glas Kirsebærsauce
- 2,50 dl Piskefløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kransekagemassen sprøjtes ud i en silikoneform, og bages ved 210 ° C i 10-12 minutter.
-
Fløden koges op og tilsættes hakket mørk chokolade. Rør det forsigtigt sammen til en chokoladecreme og stil den på køl i 3 timer.
-
Kirsebærrene sies fra kirsebærsaucen, og bærrene lægges oven på kransekagebunden.
-
Chokoladecremen røres forsigtigt op, og lægges oven på kirsebærrene, hvorefter kagen sættes på frost i ca. 1 time.
-
Kagen tages ud af formen og overtrækkes med udrullet marcipan og pensles herefter med smeltet nougat. Til sidst dekoreres med mørk overtræk som kommes i en sprøjtepose, man kan f.eks. skrive God Jul.
Tip
Kagen opbevares bedst på køl, og kan nydes over flere dage.
Anvend evt. en dekorationssprøjte i stedet for sprøjtepose
Find flere juleopskrifter lige her