Sprøde marcipansmåkager 50
Opskriften på disse lækre, sprøde marcipansmåkager egner sig ikke kun perfekt til jul, men hele året. Småkagen bages med bl.a. vanilje og marcipan, og smager skønt. Disse sprøde marcipansmåkager er også kaldet håkonskager og er en norsk favorit. Håkonskagen bliver typisk spist i julen, og er for mange en traditionel småkage, der er et must på julebordet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.
- 1 stk. Vaniljestang
- 200 g Smør
- 90 g Flormelis
- 250 g Hvedemel
- 1 stk. Æg
- 100 g Rørsukker
Sådan gør du
- Skrab nænsomt vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk smørret cremet med flormelissen, revet marcipan og vaniljekornene. Tilsæt melet, og ælt med hænderne hurtigt dejen sammenhængende. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
- Form dejen til 4 ruller á ca. 2 cm tykkelse.
- Pensl rullerne med sammenpisket æg, og rul dem i rørsukkeret.
- Skær rullerne i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Ikke for tæt; småkagerne vokser under bagning.
- Bag småkagerne ved 175° C i 12-15 minutter. De skal kun blive let gyldne.
- Lad de bløde småkager afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en dåse, når de er blevet kolde og sprøde.
Tip
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.
Dejen kan også anvendes til de lækreste sprøde vaniljekranse. Kom den nyrørte dej i en stofsprøjtepose med en stjernetyl i, og sprøjt kranse direkte på bagepapir. Bag vaniljekransene på samme måde som småkagerne.