Hindbærtærte med mandel & mascarponecreme 12
Denne opskrift består af en frisk og skøn hindbærtærte med mandel og marcaponecreme. Kombinationen af de søde hindbær og den cremet mascarpone er helt uimodståelig.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Mandelmørdej
- 175 g Hvedemel
- 50 g Flormelis
- 1 spsk Vaniljesukker
- 150 g Smør
- 1 Æg
-
Mascarponecreme
- 250 g Mascarpone eller anden flødeost
- 0,50 dl Piskefløde
- 1 øko Appelsin (skallen)
- 75 g Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland hvedemel, revet marcipan, flormelis og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet i 30 min.
-
Rul tærtedejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Læg et stykke bagepapir i og fyld op med tørrede bønner eller linser så siderne holdes på plads.
-
Bag tærten i ca. 15 min. ved 200°C nederst i ovnen, fjern bagepapiret med bønnerne og bag til bunden er sprød og gylden.
-
Drys den varme friskbagte bund med hakket chokolade og smør det jævnt ud. Afkøl til chokoladen er stivnet.
-
Smør dernæst fortyndet marcipan ud i et jævnt lag.
-
Pisk mascarpone, fløde, appelsin og flormelis luftigt og cremet og fordel cremen oven på mandelfyldningen. Pynt med bær og servér.
Tip
Mandelfyldningen kan erstattes af 50 g flormelis rørt blødt med 150 g revet marcipan og 2-3 spsk. vand
Find flere frugttærte opskrifter her.