Æbletærte med marcipan og nougat 10
Her får du en lækker æbletærte lavet på en mørdejsbund piftet op med marcipan. Den sprøde mørdejsbund med marcipan sammen med smagen af de friske æbler og den lækre luftige nougatcreme er en ovenud himmelsk kombination, som bare må prøves.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
-
Mørdejsbund
- 200 g Hvedemel
- 125 g Smør
- 1 Æg
-
Fyld
- 3 Æbler
- 100 g blødt Smør
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Bland hvedemel og 100 g revet marcipan. Smuldr smørret i dejen, saml dejen med æg, og sæt den på køl i 30 min.
- Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Riv de 150 g marcipan ud over bunden. Halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i smalle både (Ca. 5 mm).
- Læg æblebådene taglagt oven på marcipanen hele vejen rundt, og lav en lille taglagt cirkel i midten.
- Bag tærten nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min, til bunden er gylden og sprød.
- Blødgør nougaten ganske let i fx mikroovnen, og pisk den sammen med det bløde smør, til en let og luftig creme.
- Pynt den afkølede æbletærte med toppe af nougatcremen.
Tip
Tærten kan serveres med det samme, fryses ned eller opbevares på køl i 2-3 dage.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.
Se også her, hvordan du laver en rigtig god mørdej.