Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 32 anmeldelser

Æbletærte med marcipan og nougat 10

Her får du en lækker æbletærte lavet på en mørdejsbund piftet op med marcipan. Den sprøde mørdejsbund med marcipan sammen med smagen af de friske æbler og den lækre luftige nougatcreme er en ovenud himmelsk kombination, som bare må prøves.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland hvedemel og 100 g revet marcipan. Smuldr smørret i dejen, saml dejen med æg, og sæt den på køl i 30 min.
  2. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Riv de 150 g marcipan ud over bunden. Halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i smalle både (Ca. 5 mm).
  3. Læg æblebådene taglagt oven på marcipanen hele vejen rundt, og lav en lille taglagt cirkel i midten.
  4. Bag tærten nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min, til bunden er gylden og sprød.
  5. Blødgør nougaten ganske let i fx mikroovnen, og pisk den sammen med det bløde smør, til en let og luftig creme.
  6. Pynt den afkølede æbletærte med toppe af nougatcremen.

 

Tip

Tærten kan serveres med det samme, fryses ned eller opbevares på køl i 2-3 dage.

Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.

Se også her, hvordan du laver en rigtig god mørdej.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften