Æble clafoutis 14
Denne franske dessert på lækker clafoutis kan laves på mange forskellige frugter, og så er den både let, frisk og fedtfattig. Her har vi givet vores bud på en æble clafoutis, som smager himmelsk med en smule flødeskum til.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
- 5 Æbler
- 25 g Smør
- 1 Vaniljestang
- 3 Æg (str. M/L)
- 100 g Sukker
- 50 g Hvedemel
- 1,50 dl Piskefløde
- 1,50 dl Mælk
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Halver æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i brede både.
-
Sauter æblerne et par minutter i smør tilsat vaniljekorn.
-
Pisk æg og sukker luftigt og skummende.
-
Riv marcipanen i æggesnapsen, og rør det sammen med hvedemel. Tilsæt fløde og mælk, og rør det godt sammen.
-
Kom æblerne i et smurt ovnfast fad, hæld cremen over, og bag kagen i ca. 30 minutter ved 160° C. Servér med flødeskum.
Tip
Bagetiden er vejledende, og kan variere fra 30-60 minutter afhængig af tykkelse og højde på dit ovnfaste fad.
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.