Karameltærte 8
Her har du en opskrift på den lækreste karameltærte, der har den skønneste smagskombination af sød karamel og flagesalt. En skøn dessert til hele familien.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Mørk kiksebund
- 180 g Digestive kiks
- 10 g Cornflakes
- 10 g Kakao
- 1 spsk Brun farin
- 1 knsp. Salt
- 90 g Smør
-
Karamelganache
- 1,25 dl Piskefløde
- 25 g Glukosesirup
- 0,50 tsk Flagesalt
-
Mørk chokoladeganache
- 1 dl Piskefløde
-
Pynt
- Flagesalt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mørk kiksebund: Blend kiksene til fine krummer, og knus cornflakes groft. Rør kiks, cornflakes, kakao, brun farin og salt sammen i en skål. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummerne. Smør en tærteform med løs bund str. Ø 20 cm. Pres kiksedejen ud i bunden og op ad siderne i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
-
Karamelganache: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Hæld fløde og glukosesirup i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen bliver flot blank. Smag til med flagesalt. Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
-
Mørk chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Kom ganachen på køl i ca. 1 time, så den tykner, men stadig er sprøjtebar.
-
Servering: Fyld den mørke chokoladeganache i en sprøjtepose med kruset tylle, og sprøjt fine toppe ud på karameltærten i et valgfrit mønster. Pynt tærten med ODENSE karamelfudge, ODENSE Choko-karamelkugler, og en smule flagesalt.
Tip
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.