Hjemmelavet stracciatella is 4
Hvem er ikke vild med stracciatella is? Så får du her opskriften på din helt egen hjemmelavet stracciatella is. Det er en af de lidt længere opskrifter, men vi kan garantere at den er tiden værd.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Marcipancrumble
-
Chokolademousse
- 2 dl Piskefløde
-
Kirsebærgele
- 50 g Kirsebærlage amarenabær (brug det som kirsebærrerne ligger i på glas)
- 1 bl. Husblas
-
Stracciatella
- 2 stk. Pasteuriserede æg
- 150 g Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 3 dl Piskefløde
- 2 dl Sødmælk
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Marcipanen ”brækkes” ud i små stykker og bages i ovnen på 150° C. i ca. 15 min.
-
Chokolademousse: Hak chokoladen fint. 1 dl fløde koges op og hældes over chokoladen, piskes godt sammen. Sættes til side indtil det er stuetemperatur, derefter blandes flødeskummet af 1 dl piskefløde i chokolademassen.
-
Kirsebærgelé: Husblas lægges i blød, derefter smeltes det og blandes med kirsebærlagen. Så støbes det i ønsket form eller hældes på tallerkenerne.
-
Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Flæk vaniljestangen og skrab forsigtigt vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn i en anden skål sammen med piskefløde og pisk den til flødeskum.
-
Kom flødeskum i æggesnapsen og tilsæt mælk. Vend forsigtigt rundt til ingredienserne er blandet godt sammen. Hæld så blandingen i din ismaskine og ”kør” den til ønsket konsistens.
-
Hak den mørke chokolade groft, og riv marcipanen på et rivejern. Når isen næsten er færdig, tilsættes chokolade og marcipan så det fordeler sig jævnt i isen.
-
Kom stracciatella isen i en skål og sæt den på frys indtil den skal serveres.
-
Samling: De forskellige dele ligges på tallerkenerne som man ønsker det, der bruges en smule amarena kirsebær som pynt samt rød skovsyre. Kan pyntes og anrettes som på billedet.
Tip
Vend den bagte marcipan i guldstøv for ekstra glimmer i din dessert.
Du kan finde mange flere opskrifter på isdesserter lige her.