Fastelavns muffinboller med nougat og marcipan 12
Denne opskrift på fastelavnsmuffinboller smager himmelsk. Muffinbollerne fyldes med ODENSE færdiglavet kransekagemasse. En lidt anderledes fastelavnsopskrift og et sikkert hit hos børnene.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 2 dl Mælk
- 25 g Gær
- 3 Æg
- 1 spsk Sukker
- 2 tsk Salt
- 1 spsk Honning
- 125 g Smør
- 500 g Hvedemel
-
Fyld
-
Pynt
- 1 sammenpisket Æg til pensling
- Glasur
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Brug en røremaskine eller sæt dejkroge på elpiskeren og find en stor skål. Gæren røres ud i lun mælk, og æggene røres i et ad gangen.
-
Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens der røres og lad dejen hvile 1 time.
-
Fordel halvdelen af dejen med skeer i smurte muffinsforme. Det skal gerne være muffinsform af metal, så kagerene holder formen. Lav en god fordybning i hver med fingeren og fyld den med nougat og kransekagemasse.
-
Fold den anden havldel af dejen hen over og vend bollen i formen så lukningen vender nedad.
-
Lad dem hæve lunt i 45 minutter og pensl med æg.
-
Bages i 20-25 minutter ved 180 ° C.
-
Afkøl på en rist og pynt med glasur eller smeltet chokolade
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.