Fastelavnsboller med marcipan 12
Disse fastelavnsboller med marcipan, tranebær og hvid chokolade pyntes med et kryds af marcipan og drysses med flormelis. Fastelavnsbollerne er nemme at lave, da de indeholder få ingredienser og ikke tager lang tid at lave. Servér dem friskbagte, og imponér dine gæster!
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 2 dl Mælk
- 25 g Gær
- 350 g Hvedemel
- 0,50 dl Sukker
- 1 Æg
- 50 g Tranebær , tørrede
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør gæren ud i lun mælk. Bland revet marcipan i melet. Rør gærblandingen, sukker og æg i dejen. Tilsæt hakket chokolade samt tranebær og rør hurtigt dejen sammen.
-
Sæt 12 boller på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer. Del marcipanen i 12 stykker og tril til lange tynde pølser. Del hver marcipanpølse i to og læg dem som et kryds henover bollen.
-
Lad bollerne hæve lunt i 45 minutter til dobbelt størrelse. Bag bollerne ca. 16 minutter ved 200° C. Drys evt. med flormelis og servér dem friskbagte.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.