Fastelavnsboller med safran 20
Safran anvendes traditionelt til risretter, men her har vi brugt safran til disse skønne fastelavnsboller med flødeskum. Safran har en sødlig smag af honning, men pas på med kun at tilsætte de 0,5 gram, som opskriften siger. Bruger du for meget, kan safran give fastelavnsbollerne en bitter smag.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
- 2,50 dl Mælk
- 50 g Gær
- 1 g (0,5 gram) Safran
- 70 g Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smør stuetemperatur
- 1 tsk Kardemomme
- 550 g Hvedemel
-
Fyldning
- 50 g Vand
- 6 dl Piskefløde
- evt. lidt Flormelis til pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Varm mælken til 37°C og bland med gær, safran, sukker, salt, smør, kardemomme og hvedemel. Ælt til dejen er elastisk og lad den hæve i ca. 30 minutter.
-
Del dejen i 20 stykker og rul dem runde. Sæt dem på bagepapir og lad dem hæve i ca. 40 minutter.
-
Bag bollerne ved 200 °C i ca. 10-12 minutter og lad dem derefter afkøle.
-
Rør marcipan med vand og sprøjt marcipanfyldning på bunden af bollen. Pisk fløden let og sprøjt ovenpå marcipanfyldningen og sæt låg på bollen. Drys evt. med flormelis.
Tip
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.