Nemme fastelavnsboller 10
Gør fastelavn endnu mere hyggelig ved at servere hjemmebagte fastelavnsboller. Opskriften her er supernem, og du kan let skabe et varieret udtryk, når du skal pynte fastelavsbollerne. Fastelavnsbollerne består af en gærdej og en midte af marcipan og cognac (kan udelades). Afslutningsvis kan bollerne pyntes med chokolade og hasselnødde- eller mandelflager. Hvad er fastelavn uden lækre, hjemmebagte fastelavnsboller? Tag børnene med i køkkenet og lav de her nemme fastelavnsboller.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Gærdej
- 300 g Hvedemel
- 75 g Smør
- 1,50 dl Mælk
- 25 g Gær
- 1 Æg
- 50 g Sukker
-
Fyld
- 2 spsk Cognac
-
Pensling
- 1 Æg
-
Pynt
- 50 g Hasselnøddeflager og mandelflager
Sådan gør du
Gærdej:
- Kom hvedemelet i en skål og smuldr smørret heri.
- Lun mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt ægget og sukkeret.
- Ælt mel/smør-blandingen i mælkemassen til dejen er glat og smidig.
- Stil dejen tildækket til hævning i ca. 30 min.
Fyld:
- Ælt marcipanen med cognacen.
- Tag 1/3 fra og vend massen med hakket mørk chokolade (for forskellige smagsoplevelser).
- Slå dejen ned og del den i 10 stykker, som trilles til boller.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lav en fordybning i midten af bollerne.
- Læg en stor teskefuld af marcipanmassen i hver bolle (7 med marcipan/congnac-massen, 3 med marcipan/congnac/chokolade-massen).
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
- Drys med hasselnødde- eller mandelflager, og bag bollerne ved 225°C i ca. 13 min. til de er gyldenbrune.
- Afkøl fastelavnsbollerne før de dekoreres med henholdsvis smeltet hvid og mørk chokolade.
Tip
Hvis du ikke ønsker cognac i de nemme, hjemmebagte fastelavnsboller, kan du sagtens udelade det.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.