Solskinsboller 20
Denne opskrift på fyldte fastelavnsboller med flødeskum giver dig hele 20 lækre fastelavnsboller, så der er nok til at hele familien kan smage. Vi anbefaler, at du venter med at fylde flødeskummet i bollerne lige inden, de skal spises. Flødeskummet røres op med revet marcipan, hvilket giver både bid og en sødme til skummet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 personer
-
Boller
- 300 g Hvedemel
- 75 g Margarine
- 1,50 dl Mælk
- 30 g Gær
- 1 Æg
- 50 g Sukker
- 1 Æg til pensling
-
Fyld
- 3 dl Piskefløde
- 3 spsk Flormelis
-
Pynt
-
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mel og margarine smuldres sammen. Gæren røres ud i mælken, og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Sættes til hævning i 30 minutter.
-
Dejen slås ned og formes til boller. Pensl med æg og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag bollerne ved 220° C til de er gyldenbrune.
-
Fyld: Pisk fløden med flormelis til flødeskum. Vend den fint revne marcipan i.
-
Flæk de afkølede boller, fyld dem og pynt den øverste bolle med flormelis og hakkede nødder eller chokoladeovertræk, før du lægger den på.
Tip
Du kan også prøve at pynte de lækre solskinsboller med chokolade eller overtræk. Læs mere om forskellen på chokolade og overtræk her.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.