Fastelavnsboller med kanelflødeskum 20
Den mest elskede fastelavnstradition her hos Odense Marcipan er uden tvivl fastelavnsbollen. Denne opskrift på fyldte fastelavnsboller har en skøn smag af kanel, som lader tankerne føre hen til jul. Cremen laves af flødeskum blandet med kanel og marcipan. Sæt prikken over i'et ved at drysse flormelis over.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Boller
- 2,50 dl Mælk
- 50 g Gær
- 70 g Sukker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smør , stuetemperatur
- 1 tsk Kardemomme
- 550 g Hvedemel
-
Fyld
- 6 dl Piskefløde
- 3 tsk Kanel
- 50 g Vand
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Varm mælken til 37 °C og bland det med de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er elastisk og lad den hæve tildækket i ca. 30 minutter.
-
Del dejen i 20 stykker og rul dem runde. Sæt dem på en bageplade, og lad dem hæve tildækket i ca. 40 minutter.
-
Bag dem ved 200°C omkring 10-12 minutter og lad dem afkøle.
-
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt kanel. Bland marcipan med vand til en ensartet masse. Fordel marcipanfyldningen på toppen af fastelavnsbollen, sprøjt kanelcremen ud på mandelfyldningen og drys med flormelis.
Tip
Du kan også skære bollerne over, trykke marcipanfyldningen ud i bunden, og sprøjte kanelcremen ud på mandelfyldningen. Sæt låget på og drys evt. med flormelis.
Find alle opskrifter til fastelavn lige her.