Påskeæg med lakrids og hvid chokolade 16
Skal du imponere dine gæster med lækre, hjemmelavede påskekreationer? Så prøv vores opskrift på skønne påskeæg med den lækre kombination af hvid chokolade, marcipan og lakrids. Den søde smag af hvid chokolade sammen med lakrids er et sikkert hit blandt både børn og voksne.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
-
Udstyr
Sådan gør du
-
Ælt marcipan med ca. 2 tsk. lakridsknas.
-
Del marcipanen i 8 stykker á 25 g eller 16 stykker á 12 g, og rul dine æg i æggerulleren eller i hånden. Lad evt. æggene hvile overdækket i en plastikpose til dagen efter.
-
Temperer den hvide chokolade, og dyp eller rul æg i chokoladen. Pynt med lakridsknas, imens chokoladen stadig er våd. Hvis du vil undgå at temperere chokolade eller har børn med i køkkenet, så brug 100 g ODENSE hvid overtræk i stedet for ODENSE hvid chokolade.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips & Tricks.
Chokolade er nemmest at temperere i større mængder a 200-500g.
Hvis du har chokolade til overs, så smid det ikke ud. Smør i stedet den smeltede chokolade ud på bagepapir, lad den størkne, og brug det til pålægschokolade. Du kan også smøre det ud i et tykt lag, og drysse med nødder og frysetørret hindbær. Når det er stivnet, kan du knække det ud til chokoladebrud. Du kan også bruge det til fyldte chokolader ved at blande nødder, cornflakes eller andet i, og hælde det i forme, eller bare som toppe på bagepapir.