Fyldte chokolader med saltkaramel 24
I denne opskrift lærer du, hvordan du kan lave fyldte chokolader med saltkaramel. Den salte karamel komplimenterer den mørke chokolade og smager skønt. Er du ikke så glad for saltkaramel, kan du bare fjerne flagesalten fra opskriften. Lav chokoladerne som konfekt til julen eller som en lille snack til studenterfest, konfirmation eller andre festlige lejligheder. Du kan læse vores instruktioner herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
-
Saltkaramel
- 180 g Sukker
- 120 g Piskefløde
- 20 g Smør
- 4 g Flagesalt efter smag
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Klargør formen ved at pudse med vat. Temperer chokolade og fyld formen op. Bank evt. bobler væk og hæld overskydende chokolade ud. Lad chokoladen sætte sig med formens bund i vejret.
-
Smelt sukkeret til en gylden karamel.
-
Tilsæt forsigtigt fløden som er varmet op til ca. 70-80 grader og kog et minuts tid.
-
Sigt karamel og tilsæt smør og salt. Lad karamellen hvile ved stuetemperatur en times tid.
-
Fyld karamellen i den støbte chokoladeskal og lad den sætte sig (ca. 20 min) på køl. Luk bunden med chokolade.
Tip
Opskriften passer til en hel chokoladeform, der giver 24 stk.
Se hvordan du tempererer chokolade under Tips & Tricks
Find flere konfektopskrifter lige her