Valnøddebrød med skovbær 20
Små valnøddebrød med skovbærmarcipan, mørk chokolade og sprøde valnødder. Overtræk gerne konfekten helt, hvis du vil have en længere holdbarhed. Eller lav dem som her, hvor man kan se de fine lag. Du kan også overtrække med hvid chokolade i stedet for mørk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Valnødder
- 150 g Valnødder
- 2 spsk Sukker
- 2 spsk Ahornsirup
- 0,50 tsk Salt
- 20 g Smør
-
Konfekt
- 1 spsk blendet Solbærsyltetøj
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Valnødder: Kom valnødderne på en tør, varm pande og lad dem riste i ganske kort tid. Kom sukker, sirup, salt og smør på og lad nødderne hygge sig ved lav varme, til de er gyldne og karamelliserede. Det tager ca. 2-3 minutter. Hæld dem ud på bagepapir og lad dem køle helt af.
-
Konfekt: ælt marcipan med marmelade og rul marcipanen ud til ca. 1 cm tykkelse. Rul nougaten ud i samme størrelse, det er nemmest mellem to stykker husholdningsfilm. Sæt den koldt. Læg marcipan og nougat sammen og sæt massen koldt igen. Skær 20-24 stykker af konfekten. Smelt chokoladen over vandbad. Fyld chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt chokolade på konfekten. Top med valnødder og servér kold.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her