Chilikonfekt med chokoladetrøffel 15
Giv din jul lidt ekstra krydderi og prøv denne opskrift på julekonfekt med chili og trøffel. Den lækre konfekt, som skal delvist overtrækkes med chokolade, pyntes med ovnbagt finskåret chili, som både giver julekonfekten et flot og juleagtig look og samtidig tilføjer lidt ekstra chilismag til den søde chokoladetrøffel.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
- 0,50 dl Piskefløde
- 10 g blødt Smør
- 1 knsp. Chili pulver
- fintskåret Chili til pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Piskefløde koges op og hældes over 100 g hakket mørk chokolade. Cremen røres til den er glat og tilsættes derefter 10 g blødt smør.
-
Marcipanen æltes først med chilipulver og herefter med chokolade chunks. Den kommes i en form beklædt med film og cremen smøres ovenpå. Sættes på køl i 1½ til 2 timer - eller til cremen har sat sig.
-
Skær derefter i 18 stykker og dyp i tempereret lys chokolade op til kanten, hvor trøffelcremen starter.
-
Pynt evt. stykkerne med fintskåret chili, som er bagt i ovnen ved 130° C i ca. 15 minutter.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her