Marcipanbrød med guldstøv 10
Her får du opskriften på en rigtig ODENSE klassiker, nemlig vores marcipanbrød med fyld af marcipan og nougat, og overtrukket med mørk chokolade. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 1 spsk lys alkohol f.eks. Vodka eller gin
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Del marcipanen i 10 lige store stykker, og rul ud som små ruller på ca. 7 cm. Del nougaten i 10 bjælker á ca. 10 g.
-
Snit en streg i marcipanrullen, hvori nougatbjælken lægges ned. Luk marcipanbrødet godt sammen, og rul lidt igen, så det er pænt og lige.
-
Temperér chokoladen efter anvisningen på emballagen. Dyp derefter marcipanbrødet i chokoladen et stykke ad gangen, og læg dem over på et stykke bagepapir.
-
Lad chokoladen sætte sig helt, inden du pynter dem. Bland en smule guldstøv med en lille skefuld af den valgte alkohol, og mal derefter en stribe på det tørre stykke chokolade.
Tip
Opbevares bedst køligt i en lufttæt beholder.
Find flere konfektopskrifter lige her