Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Sprøde nougatkugler 25

Disse lækre sprøde nougatkugler er en lidt anderledes julekonfekt end den klassiske. Nougatkuglerne skal nemlig paneres i æggehvider og panko, som er en special japansk mel til panering. I denne opskrift er panko-raspen med til at give julekonfekten en sprød skal, når den friteres i olien. 
Kuglerne kan også bruges som dessert med en god kugle is til.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Nougat skæres ud i 10 g stykker, rulles til kugler og sættes på frost. Marcipanen skæres ud i 20 g stykker og rulles til kugler. En fordybning midt i hver kugles laves med tommelfingeren.
  2. Når nougaten er frossen lægges den i fordybningen i marcipanen og marcipanen lukkes samt trilles, til man ikke kan se nougaten.
  3. Kuglerne paneres i æggehvider og panko, de skal paneres 2 gange for at skabe et tæt lag. Kuglerne opbevares på frost indtil brug.
  4. Olien varmes op til ca. 140° C. Nougatkuglerne friteres fra frost i 3-4 min. til de har en lysebrun farve. Læg de friterede kugler på papir til at suge overflødig fedtstof og server dem varme.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften