Espresso trøffel 24
Her kombineres chokolade, espresso, fløde og marcipan i en lækker julekonfektopskrift. Har du lyst til at give Espresso Trøflerne lidt farve indvendigt, kan du vælge at farve marcipanen inden den rulles. Evt. kan du dele marcipanen i to og give de to dele hver deres farve med frugtfarve. Til slut overtrækkes konfekten med tempereret chokolade.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 24 stk.
- 0,75 dl Piskefløde
- 1 spsk Espresso eller meget stærk kaffe
- 5 g Instant kaffe
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak den mørke chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovn.Tilsæt fløde og espresso, rør godt og sæt trøffelmassen i køleskabet til den er fast nok til at smøre ud.
-
Rul marcipanen tyndt ud imellem to stykker bagepapir til en stor firkant. Del marcipanen i to lige store plader.
-
Fordel trøffelmassen i et jævnt lag på den ene plade og læg den anden henover.
-
Sæt konfekten i køleskabet til den er helt kold.
-
Skær den i små firkanter og overtræk med tempereret lys chokolade. Pynt med lidt instant kaffe blandet med bronze støv, inden chokoladen sætter sig.
Tip
Du kan erstatte chokoladen med overtræk, som ikke kræver temperering, men blot skal smeltes. Se den uddybende forklaring på forskellen på chokolade og overtræk her.
Find flere konfektopskrifter lige her