Mozartkugler 16
Her får du opskriften på en Mozartkugle med en overraskelse. Efter lagene af chokolade, marcipan og nougat gemmer der sig i midten af kuglen en ristet hasselnød. En helt fantastisk smagskombination, der bare smager af mere. Eller flere. Konfektkuglerne kan pyntes på alverdens måder, der vil se fantastisk ud på et konfektfad til jul eller hygge i december. Pensl eventuelt nogle af kuglerne med bronzestøv, når overtrækket er størknet.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 16 stk. hele Hasselnødder
-
Køb alle ingredienser til en skarp pris i:
Sådan gør du
- Sørg for at nougaten er kold, inden du skal arbejde med den.
- Rist nødderne på panden eller i ovnen, og nuller den mørke hinde af.
- Del marcipanen og den kolde nougat i 16 lige store stykker.
- Tryk en ristet nød ned i hvert stykke nougat, og fold et stykke marcipan om hvert nødde-/nougat-stykke. Tril alle stykkerne til kugler.
- Smelt overtræksknapperne i mikroovn eller over vandbad, og dyp kuglerne heri.
- Pensl evt. kuglerne med bronzestøv, når overtrækket har sat sig, eller tril kuglerne i frysetørret hindbær, hakkede nødder eller andet kort før, overtrækket sætter sig.
Tip
Rul eventuelt nogle af kuglerne i blendede frysetørret hindbær eller finthakkede pistacienødder, lige inden chokoladen eller overtrækket størkner.
Find flere konfektopskrifter lige her