Marcipanbrød med tranebær og lakrids 30
Opskriften på marcipanbrød med tranebær og lakrids kræver, at du holder tungen lige i munden. Til gengæld er resultatet et imponerende marcipanbrød, som uden tvivl vil imponere julens mange arrangementer. Følger du opskriften nøje, kan du færdiggøre julekonfekten på 1 time og 20 minutter. Opskriften er udviklet af Annemette Voss til bogen KONFEKT.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 30 stk.
- 0,50 dl Piskefløde
- 50 g bløde tørrede Tranebær
- 1 spsk Flormelis
- 20 g Mandelflager
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Hak den hvide chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør det sammen.
-
Tilsæt tørrede tranebær og lakrids knas og blend massen med en stavblender. Chokoladecremen må gerne være lidt grovkornet, så man kan smage de tørrede tranebær i små bidder.
-
Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Fordel chokoladecremen i et tyndt lag på marcipanen. Drys med mandelflager. Sæt det “åbne” marcipanbrød på køl i 10 minutter, så chokoladecremen sætter sig lidt.
-
Rul brødet tæt sammen på den korte led, dæk rullen til med husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
-
Del marcipanbrødet i to.
-
Temperér chokoladen i en skål over vandbad ved meget lav varme – vær tålmodig. Så snart chokolden er tempereret, tages skålen op af vandbadet. Pensl chokoladen på de to marcipanbrød.
-
Dekorer f.eks. med bladguld, tørrede blomster og ODENSE lakrids knas.
-
Skær marcipanbrødene i ca. 1 cm tykke skiver ved servering
Tip
Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres lige her
Find flere konfektopskrifter lige her