Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Marcipanbrød med tranebær og lakrids 30

Opskriften på marcipanbrød med tranebær og lakrids kræver, at du holder tungen lige i munden. Til gengæld er resultatet et imponerende marcipanbrød, som uden tvivl vil imponere julens mange arrangementer. Følger du opskriften nøje, kan du færdiggøre julekonfekten på 1 time og 20 minutter. Opskriften er udviklet af Annemette Voss til bogen KONFEKT.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Hak den hvide chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør det sammen.
  2. Tilsæt tørrede tranebær og lakrids knas og blend massen med en stavblender. Chokoladecremen må gerne være lidt grovkornet, så man kan smage de tørrede tranebær i små bidder.
  3. Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Fordel chokoladecremen i et tyndt lag på marcipanen. Drys med mandelflager. Sæt det “åbne” marcipanbrød på køl i 10 minutter, så chokoladecremen sætter sig lidt.
  4. Rul brødet tæt sammen på den korte led, dæk rullen til med husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
  5. Del marcipanbrødet i to.
  6. Temperér chokoladen i en skål over vandbad ved meget lav varme – vær tålmodig. Så snart chokolden er tempereret, tages skålen op af vandbadet. Pensl chokoladen på de to marcipanbrød.
  7. Dekorer f.eks. med bladguld, tørrede blomster og ODENSE lakrids knas.
  8. Skær marcipanbrødene i ca. 1 cm tykke skiver ved servering

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften