Hjemmelavede påskeæg med citronlikør 12
Hjemmelavede marcipanpåskeæg med limoncello citronlikør er en glimrende kombination, og du får opskriften lige her. Påskeæggene er friske og sommerlige - og de passer perfekt til påske. Æggene overtrækkes med mørk overtræk og pyntes med citronskal, og så kan de holde hele påsken (en uge) på køl.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 0,50 dl Limoncello (citronlikør)
- 1 tsk revet Citronskal
- 1 dl Flormelis
- 1 tsk revet Citronskal til pynt
-
Udstyr
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rør marcipanen med limoncello eller anden citronlikør, citronskal og flormelis. Form marcipanen til 12 æg. Tril dem enten i hænderne med lidt flormelis eller brug ODENSE Mellem Æggeruller. Sæt dem på bagepapir.
-
Smelt mørk overtræk, og overtræk æggene og sæt dem på bagepapir.
-
Smelt den hvide overtræk, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt tynde striber af hvid overtræk på de størknede æg.
-
Drys med en smule revet citronskal. Servér æggene, når overtrækket er stivnet.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Æggene kan holde sig i mindst 1 uge. Pak dem forsigtigt i en lufttæt bøtte, og opbevar dem ved stuetemperatur.