Påskeæg med citron 16
Hvad er påsken uden påskeæg? Påskeæg er påskens svar på klassisk konfekt og de findes i mange forskellige former og varianter. Her får du vores opskrift på påskeæg med citron, som er et lækkert, men måske også anderledes påskeæg. Ægget får sin friske smag af revet skal fra en halv økologisk citron, som blandes i marcipan. Overtræk æggene med mørk eller hvid chokolade, og dekorér med påskepynt.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 0,50 citron - Citronskal
-
Udstyr
Sådan gør du
- Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad, og rør sammen med revet marcipan og citronskal.
- Sæt massen i køleskabet, til den er fast.
- Del marcipanen i 16 lige store stykker, og form stykkerne til æg (evt. med æggeruller (40 cm)).
- Overtræk æggene med tempereret chokolade, og dekorér med citronpynt.
Tip
Find alle vores opskrifter til påske lige her.
Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres under Tips & Tricks.
Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen altid anvendes senere.
Hvis ikke du vil temperere chokoladem kan du anvende overtræk i stedet.