Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Påskekage med skumfiduser 14

Her har du en opskrift på en sød påskekage i mere end én forstand. Kagen består nemlig af lækre vaniljebunde lagt sammen med en skøn jordbærcreme, og smurt op med en smørcreme, men er samtidig også dekoreret som et sødt, lille påskelam med hvid fondant og skumfiduser. Den perfekte påskekage, der med garanti vil vække begejstring blandt børn og barnlige sjæle.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

  • Kagebunde

  • 1,50 Vaniljestænger
  • 255 g Sukker
  • 190 g blødt Smør
  • 3 Æg
  • 6 dl Hvedemel
  • 3 tsk Bagepulver
  • 2,50 dl Yoghurt
  • Jordbærcreme

  • 300 g Jordbær (evt. fra frost)
  • 150 g Sukker
  • 0,50 Vaniljestang
  • 250 g Mascarpone
  • 1 tsk Citronskal fra økologisk citron
  • 2 spsk Citronsaft fra en citron
  • Smørcreme

  • 100 g Smør
  • 50 g Flormelis
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • Pynt

  • 300 g
  • 50 g
  • 50 g
  • 1 pk Skumfidus

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Kagebunde:

  1. Flæk vaniljestængerne på den lange led, og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen sammen.
  2. Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  3. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform på ca. Ø 20-22 cm, og bag ved 160° C i ca. 40-45 min. Alternativt kan du smøre dejen ud på en stor bradepande, og efter bagning udstikke bundene i den størrelse, du ønsker.

Creme:

  1. Kom jordbær, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en kasserolle. Lad det simre i ca. 15 minutter. Sæt jordbærrene koldt indtil brug.
  2. Brug en elpisker, og pisk mascarponen med jordbær, en smule af lagen og citronskal. Smag til med citronsaft.

Smørcreme:

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig smørcreme.
Samling:
  1. Når kagen er afkølet, kan den deles i det antal bunde, som du ønsker. Fordel jordbærcremen på kagebundene. Sæt kagen i køleskab nogle timer, så cremen sætter sig. Smør smørcremen i et tyndt lag uden på kagen, så du nemmere kan overtrække kagen med hvid fondant.
Pynt:
  1. Rul hvid fondant ud til en stor rund cirkel (ca. Ø 35 cm), og overtræk kagen. Rul hvid, sort og lyserød fondant ud, og udstik øjne, øre, næse og mund, så du kan dekorere kagen som et får. Klip skumfiduserne over på midten. Lim fondant og skumfiduser på kagen med spiseligt lim.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Brug spiseligt lim af tylosepulver til at lime blomsterne fast på kagen.

Tilsæt 1 blad husblas til cremen for at få et skarpere snit og en fastere creme.

Lignende opskrifter