Guld kartoffelkager 10
Kartoffelkagen er en klassisk og gammel form for flødekage, der som navnet angiver, skal ligne kartofler med jord på. Her har vi givet den klassiske kartoffelkage et lille pift med guldstøv, men kagen har stadig den sædvanlige gode smage. Giv dig i kast med opskriften, som du finder herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
-
Vaniljecreme
- 1,50 dl Piskefløde
- 10 g Vaniljesukker
-
Vandbakkelser
- 2 dl Vand
- 20 g Sukker
- 80 g Smør
- 120 g Hvedemel
- 4 stk. Æg
-
Kakaoblanding
- 50 g Kakaopulver
- 5 g Sukker
-
Marcipanovertræk
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Det er vigtigt, at du laver vaniljecremen dagen før kagerne skal bruges, så cremen kan nå at sætte sig.
Vaniljecreme:
- Kog fløde op, og hæld den over vaniljen og den hvide chokolade.
- Pisk godt sammen, og sæt cremen på køl til dagen efter, så det bliver helt fast.
Vandbakkelser:
- Kog vand, sukker og smør op til det begynder at boble en del. Tilsæt derefter mel.
- Rør hele massen rigtig godt sammen med en grydeske, imens det står på varmen, for at blive ristet af.
- Hæld massen over i en skål, og vent til massen ikke længere damper. Rør derefter 1 æg i ad gangen, indtil du har en flot blank og glat dej.
- Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ud som små aflange pølser på ca. 10 cm i længden, på en bageplade med bagepapir.
- Bag derefter vandbakkelserne ved 180° C i 25-30 min., alt efter hvor sprøde du ønsker dine vandbakkelser.
Kakaoblanding:
- Bland derefter kakaopulver, sukker og guldstøv, så det står klar i en skål, til når kartoffelkagerne skal vendes i det.
Samling og afpyntning:
- Pisk vaniljecremen til den er fast, og prik derefter et lille hul i bunden af de kolde vandbakkelser. Fyld vandbakkelserne med vaniljecremen med en sprøjtepose (det hjælper nogle gange, at lave to huller i bunden - så er de nemmere at fylde).
- Når alle vandbakkelserne er fyldt med creme, skal marcipanen rulles tyndt ud og skæres i lange baner, som passer i bredden af vandbakkelserne.
- Smør derefter en lille smule vand på marcipanen, og svøb derefter vandbakkelserne i marcipan. Tryk forsigtigt i enderne, så de er helt lukket til med marcipan.
- Vend til sidst kartoffelkagerne i kakaoblandingen med guld. Kartoffelkagerne er nu klar til servering.
Tip
Vaniljecremen skal laves dagen før den skal bruges, så den kan nå at sætte sig.
Du kan også bruge ODENSE vaniljecreme i stedet for at lave den selv. Du finder vaniljecremen i webshoppen.