Brunsviger med marcipan 1
Brunsvigeren er en gærdejskage toppet med et lækkert lag remonce med brun farin, der bages i bradepande. Mange fynboere forbinder brunsvigeren med fødselsdage, hvor den ofte serveres som kagekone eller kagemand. Og som de stolte fynboere vi er her hos Odense Marcipan, vil vi selvfølgelig gerne slå et ekstra slag for, hvad der i vores øjne burde være intet mindre end en nationalret - nemlig brunsvigeren.
Derfor har vi naturligvis også en opskrift på den lækre brunsvigerkage. Opskriften er nem og simpel at følge, og så kræver det blot en halv times arbejdstid at trylle en svampet, hjemmebagt brunsviger frem.
Selvom det er en simpel kage, så er brunsvigeren en kage, som næsten alle har en holdning til. Og vi har også hørt, at den nogle steder bliver spist med flødeskum på. Uanset hvad, så er brunsviger elsket af både børn og voksne, og det er en sikker vinder til kontoret eller andre begivenheder, der kræver en stor kage.
Vores brunsvigeropskrift med marcipan er et lækkert alternativ til den klassiske opskrift. Pynt evt. kagen med et tyndt, flot lag marcipan, hvor du med en glasur kan skrive en lille tekst på - f.eks. navnet på fødselaren. Alternativt kan kagen også pyntes efter fri fantasi med vores forskellige typer krymmel og knas, eller f.eks. slik, M&M's og chokolade.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.
-
Gærdej
- 1,25 dl Vand
- 25 g Gær
- 20 g Sukker
- 1 tsk Salt
- 1 Æg
- 50 g Smør
- 400 g Hvedemel
-
Remonce
- 150 g blødt Smør
- 150 g Brun farin
- 50 g Mørk sirup
-
Pynt
- Brun farin
Sådan gør du
- Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, salt, æg og det bløde smør.
- Ælt hvedemel i dejen indtil dejen er glat og smidig (hellere lidt klistret end tør af mel).
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Fordel dejen i en lille smurt bradepande (ca. 30 x 20 cm)
Remonce
- Rør smørret blødt sammen med brun farin.
- Tilsæt groft revet marcipan, og til sidst det mørke sirup.
- Smør remoncen ud over dejen, og lad kagen hæve tildækket i ca. 1 time.
Samling
- Tænd ovnen på 210°C.
- Lav små fordybninger i dejen med en ske, og drys med et tyndt lag brun farin.
- Bag kagen i ca. 15 min.
- Afkøl brunsvigeren inden den drysses med choko-karamel kugler og skæres ud.
Tip
Find flere kageopskrifter lige her.