Napoleonskage med jordbær og chokolade-hyldeblomstcreme 10
Napoleonskagen er en kage fyldt med lækker flødeskum og er en af konditorens helt klassiske kager. Men i stedet for at købe den hos bageren, kan du her selv prøve at bage dem. Det er lettere end du lige tror. Følg den nemme opskrift lige her under.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.
- 1 pk Butterdej
- 2 Æggeblommer
- 0,50 dl Hyldeblomstsaft , konc.
- 1 tsk Majsstivelse
- 1 dl Madlavningsfløde eller kaffefløde
- 2 bl. Husblas
- 2,50 dl Piskefløde
- 250 g friske Jordbær
- 1 dl Flormelis
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Skær butterdejen ud i stykker på ca. 6*10 cm. Læg dem på en bageplade, pensl med æg, prik med en gaffel og bag dem ca. 15 min. ved 210°C. Afkøl kagerne på en bagerist.
-
Pisk æggeblommer, hyldeblomstdrik, majsstivelse og fløde sammen i en gryde. Varm forsigtigt cremen op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør hakket chokolade i og rør til cremen er jævn.
-
Læg husblassen i blød 5-10 min. i koldt vand, pres vandet fra. Smelt husblassen i den varme creme og sæt den til afkøling til cremen er halvstiv.
-
Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen. Skyl bærrene og skær bærrene i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække.
-
Flæk kagerne midt igennem. Pynt toppen med smeltet chokolade og læg kagerne sammen med creme og bær. Sæt kagerne koldt indtil servering.
Tip
Du kan finde endnu flere opskrifter på kager lige her.