Mazarinkage med appelsin og marcipan 12
Denne opskrift på frisk mazarinkage med appelsin og marcipan smager skønt af forår. Den hjemmelavede appelsinsirup, der skal hældes over den lækre mazarinkage, indeholder en halv deciliter hvid portvin, så kagen skal serveres for voksne. Servér den med en klat god vaniljeis og en frisk skive appelsin.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 5 stk. Æg
- 200 g Sukker
- 150 g Appelsinmarmelade
- 100 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 100 g Smør
-
Appelsinsirup
- 150 g Appelsinmarmelade
- 0,50 dl hvid Portvin
-
Evt. tilbehør
- Vaniljeis , flødeskum eller creme fraiche
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æg og sukker luftigt og skummende. Tilsæt appelsinmarmelade samt revet marcipan og pisk grundigt. Brug evt. en foodprocessor.
-
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det hurtigt sammen. Bland til sidst dejen med smeltet smør og kom den i en smurt springform. Bag kagen 1 time og 15 minutter ved 150° C.
-
Bring appelsinmarmelade og portvin i kog og kog kraftigt til konsistensen er som sirup. Hæld siruppen over den friskbagte kage og sæt den til afkøling.
-
Servér med rørt vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.