Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,6 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Vaniljekage med rababercrudité 14

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Rabarbercrudité: Skræl rabarber tyndt med en tyndskræller og læg strimlerne i isvand i ca. 30 minutter.
  2. Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
  3. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i.
  4. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
  5. Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau.
  6. Del den afkølede vaniljekage på midten og smør et lag vaniljecreme (ca. halvdelen) på bunden. Sæt kagens top på igen.
  7. Smør resten af vaniljecremen på toppen af kagen.
  8. Skrab tynde chokoladespåner af den hvide chokolade med en skarp kniv. (Skrab på den glatte side af blokchokoladen)
  9. Vrid vandet fra rabarberspånerne og pynt kagen med rabarbercrudité, hvide chokoladespåner og ODENSE Mini Perler.

Produkter i opskriften