Citronmåne 8
En god og velkendt kage er bestemt citronmånen! Med denne opskrift får du en svampet kage, i samspil med syrligheden fra citronen og derfor helt uimodståelig! Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
- 250 g blødt Smør
- 250 g Sukker
- fintrevet Citronskal fra 2 ubehandlede citroner
- Citronsaft fra 1 citron
- 4 Æg
- 250 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
-
Pynt
- 100 g Flormelis
- Citronsaft
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Rør smørret og sukkeret blødt sammen til en cremet konsistens.
- Tilsæt groft revet marcipan og rør i igen.
- Tilsæt æggene i et ad gangen, og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Tilsæt citronskal samt citronsaft.
- Bland hvedemelet med bagepulver, og sigt det i dejen.
- Rør dejen ensartet, og fordel den i en smurt springform ca. 22 cm i diameter.
- Bag kagen ved 160°C i ca. 50 min. (Mærk efter med en nål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt i lidt længere tid.
- Afkøl kagen på en bagerist inden den halveres til to halvmåner.
Pynt
- Rør flormelis sammen med citronsaft til en glasur.
- Dekorer halvmånerne, og drys med guldstøv.
Tip
Pynt evt. kagen med citronfigurer af gul fondant eller guld støv.
Find flere kageopskrifter lige her.