Drømmekage med marcipan 20
En klassiker som drømmekagen er perfekt hvis du vil forkæle familien eller hvis børnene skal dele kage ud til klassen. Følg instruktionerne herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 personer
-
Kagebund
- 250 g Sukker
- 250 g Smør
- 1 Vaniljestang
- 5 Æg
- 1 dl Mælk
- 325 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
-
Topping
- 100 g Smør
- 150 g Rørsukker
- 0,75 dl Mælk
- 100 g Kokosmel
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Rørsukker, smør, marcipan og vaniljekorn blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen og rør den sammen med mælk.
-
Kom den i en smurt bradepande str. 22x30cm og bag den ca. 30 min. ved 180° C varmluft.
-
Smelt smørret i en gryde, tilsæt sukker og mælk og kog op. Rør dernæst kokosmel samt revet marcipan i.
-
Smør kokosblandingen ud på kagen i et jævnt lag.
-
Bag kagen i yderligere 8-10 min. ved 210°C varmluft til den er gylden. Afkøl i form inden servering.
Tip
Se flere drømmekage-opskrifter her.