Chokoladekage med hindbær 12
Choko frangipane med hindbær - chokoladekage med et strejf af sommer.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Bund
- 225 g Hvedemel
- 75 g Flormelis
- 25 g Kakao
- 125 g Smør
- 2 Æg
- 1 Æggeblomme
-
Marcipancreme
- 100 g Smør
- 100 g Sukker
- 1 Æg
- 1 Æggeblomme
- 200 g friske eller frosne Hindbær
- 1 spsk Sukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Bland mel, flormelis og kakao. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg og æggeblomme. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet. Rul dejen ud og læg den i en tærteform 26-28 cm i diameter.
-
Læg et stykke bagepair ovenpå og fyld bunden rundt i kanten med med tørrede bønner, linser eller kikærter, så tærtekanten holdes på plads, mens den bages. Forbag tærtebunden 12 minutter ved 200° C.
-
Smelt smørret for svag varme. Hak chokoladen og smelt den i det varme smør. Rør sukker, revet marcipan, æg og æggeblommer blødt og cremet og rør smørret i.
-
Fordel hindbærrene blandet med sukker i tærtebunden og hæld marcipancremen over. Bag tærten ca. 20 minutter ved 200° C. Server tærten kold evt. drysset med flormelis.
Tip
Benyt tørrede bønner, linser eller kikærter til at fylde i kanten, så tærtebunden holdes på plads.
Se flere opskrifter på chokoladekage her.