Jordbærtærte med vaniljecreme 12
Jordbærtærten med vaniljecreme er en himmelsk kombination af sød creme, smagfuld bund og friske jordbær. Denne opskrift på jordbærkagen er i den helt klassiske version, som vi alle kender og elsker den. Tærtebunden er en blanding af mørdej, mazarinmasse og kransekage. Bunden pensles med smeltet mørk chokolade, inden vaniljecremen smøres på, og den til sidst pyntes med friske, danske jordbær.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
-
Linsedej
- 95 g Smør
- 50 g Flormelis
- 1 Æggeblomme
- 150 g Hvedemel
-
Mazarinmasse
- 60 g Sukker
- 2 Æg
- 80 g Smør (blødt)
-
Derudover
- 3,50 dl Sødmælk
- 500 g Jordbær (friske)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Mørdej: Flormelis og smør blandes sammen, æggeblommen tilsættes og til sidst hvedemel. Stil mørdejen på køl i ca. 15-20 minutter.
-
Mazarinmassen: Bland marcipan og sukker, mens du tilsætter æggene lidt efter lidt. Tilsæt til sidst det bløde smør, og bland forsigtigt rundt (du opnår det bedste resultat, hvis smør og æg også har rumtemperatur som de øvrige ingredienser).
-
Rul mørdejen ud til ca. ½ cm. tykkelse i en rund eller oval form. Sprøjt en kant med kranskagemassen. Midten fyldes med mazarinmassen. Bunden bages ved 170°C i ca. 15-20 min. Bunden afkøles og pensles med smeltet chokolade.
-
Hæld indholdet fra posen med ODENSE Vaniljecreme i en skål, og tilsæt sødmælken. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 min. på højeste niveau. Smør vaniljecremen ud på bunden, og pynt med friske jordbær.
Tip
Pisk evt. ¼ l. fløde til flødeskum og vend i vaniljecremen for en luftigere konsistens.