Marengslagkage med rabarber-chokoladeskum 12
Her er opskriften på en lækker luftig marengslagkage med rabarber-chokoladeskum. Lagkagen er klar på kun 1,5 time og passer helt perfekt til en sommeraften! Se opskriften nedenfor.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 personer
- 6 Æggehvider (á 36 g/stk)
- 250 g Sukker
- 1 tsk Eddike
- 0,25 dl Hvedemel
-
Creme
- 250 g Rabarber (snittede)
- 125 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 2 bl. Husblas
- 5 dl Piskefløde
-
Pynt
- Bær (friske)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Tænd ovnen på 125°C. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen. Vend resten af sukkeret og eddiken i og pisk videre til det er helt stift. Tilsæt revet marcipan samt mel og vend det hurtigt sammen.
-
Lav 3 runde marengslagkagebunde på en bageplade, med bagepapir, på ca. 20 cm i diameter. Bages ca. 45 minutter ved 125°C. Afkøl derefter kagerne og træk bagepapiret af.
-
Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring rabarber, sukker og vanilje i kog og kog kraftigt til rabarberne er godt møre. Fjern vaniljestangen og smelt husblassen i den varme kompot. Sæt den til afkøling.
-
Pisk fløden til flødeskum og vend iskold letstivnet rabarberkompot samt hakket chokolade i. Fordel rabarberflødeskummet imellem de tre bunde og pynt med friske bær. Servér straks.
Tip
Kan også laves som små portionskager, en lille marengsbund med rabarberskum og chokolade ovenpå.
Find flere lagkageopskrifter lige her.