Chokoladekage med banan 10
Denne opskrift på en chokoladekage med banan er et nemt og lækkert bud på en chokoladekage i højere kvalitet. Netop med lagkagebunden der er med til at øge kvaliten af den ellers traditionelle chokoladekage med banan. Er perfekt i flere anledninger.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 4 Æg
- 150 g Sukker
- 0,25 dl Vand
- 150 g Hvedemel
- 2 spsk Kakao
- 1 tsk Bagepulver
- 5 dl Piskefløde
- 2 Bananer (modne)
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æg og sukker skummende og luftig. Pisk vandet i. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt bradepande og bag lagkagebunden ved 200°C i ca. 20 minutter.
-
Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den vandret i 2 bunde med en kniv eller et langt stykke kraftigt sytråd/kinesertråd.
-
Hak chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet og smelt chokolden i den varme fløde. Sæt chokoladecremen til afkøling og pisk den luftig når den er helt kold.
-
Kom halvdelen af cremen og bananskiver imellem bundene. Overtræk kagen med resten af cremen, drys med chokoladespåner og servér.
Tip
Find flere lagkageopskrifter lige her.