Nougat Eclair 12
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 1 dl Vand
- 50 g Smør
- 50 g Hvedemel
- 1 knsp. Salt
- 2 knsp. Sukker
- 2 Æg str- M/L
- 2 dl Piskefløde
- 2 spsk Espresso
- Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Bland smør og vand og bring det i kog. Tilsæt salt, sukker og mel og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
- Afkøl dejen lidt, og rør æggene i et ad gangen. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
- Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt den ud i stænger på ca. 8 cm. ca. 12 stk. i alt. Bag vandbakkelserne ved 200 °C i ca. 25 min.
- Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 20 min., for så falder de sammen.
- Smelt chokoladen og kom den på toppen af kagerne. Lad chokoladen stivne.
- Blødgør nougaten let i mikroovn, eller skær nougaten i små stykker, og "ælt" stykkerne bløde med en træske, til massen er blød nok til at kunne sprøjtes ud.
- Skær vandbakkelserne over, og sprøjt nougat rundt i kanten som en tynd krans.
- Pisk fløden til flødeskum og smag til med kaffe og flormelis. Kom skummet i en sprøjtepose og fyld hulrummet op med moccaskum.
- Læg låg på og servér.
Tip
Selve vandbakkelserne, uden fyld og pynt, kan fryses og holder sig fint på frost 2-3 måneder.