Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Nougat Eclair 12

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Bland smør og vand og bring det i kog. Tilsæt salt, sukker og mel og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
  2. Afkøl dejen lidt, og rør æggene i et ad gangen. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt den ud i stænger på ca. 8 cm. ca. 12 stk. i alt. Bag vandbakkelserne ved 200 °C i ca. 25 min.
  4. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 20 min., for så falder de sammen.
  5. Smelt chokoladen og kom den på toppen af kagerne. Lad chokoladen stivne.
  6. Blødgør nougaten let i mikroovn, eller skær nougaten i små stykker, og "ælt" stykkerne bløde med en træske, til massen er blød nok til at kunne sprøjtes ud. 
  7. Skær vandbakkelserne over, og sprøjt nougat rundt i kanten som en tynd krans.
  8. Pisk fløden til flødeskum og smag til med kaffe og flormelis. Kom skummet i en sprøjtepose og fyld hulrummet op med moccaskum.
  9. Læg låg på og servér.

Tip

Selve vandbakkelserne, uden fyld og pynt, kan fryses og holder sig fint på frost 2-3 måneder.

Produkter i opskriften